За 13-и път Гоце Делчев става арена на танци

Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета – 1865” организират за поредна година празнично отбелязване на Международния ден на танца. Събитието ще се проведе на 28 и 29 май /събота и неделя/, като това ще бъде неговото тринадесето издание.

В Гоце Делчев, отбелязването на Международния ден на танца вече се превърна в традиция. Всяка година, самодейни танцови състави не само от района, но и от цялата страна, показват своите умения и се веселят заедно в името на танца.

През първия ден в събота, ще се състои традиционното и много атрактивно дефиле на участниците, а след това и техния концерт на площада пред Дома на културата. През втория ден на 29 май, ще има открит урок по разучаване на български хорả в Градския парк.

Тази година специални участници са Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев и Академия “Евроарт” – гр. Щип, Република Северна Македония. За първи път в тазгодишното шествие ще се включат представители на детски и учебни заведения. “Всеки, който има желание и разполага с носия или фланелка с фолклорни мотиви, може да се включи в атрактивното дефиле на участниците”, казаха от общината.