Има задържани за убийството на бизнесмена в Левски, жителите се страхуват да живеят в града

jiteli-levski

Жителите на Левски се страхуват да живеят в града

Има задържани за убийството и обира в град Левски на 30 декември, съобщи говорителят на МВР-Плевен Мариана Цветкова, цитирана от БНР. В нощта на 29 срещу 30 декември в дома на 57-годишния бизнесмен Кирил Костадинов нахлуват трима маскирани мъже. Те пребиват Костадинов и 53-годишната му съпруга, взимат две чанти с около 70 000 лева и неустановено количество златни накити, и успяват да избягат.

Кирил Костадинов и съпругата му са транспортирани по спешност първо в местната болница. По думите на дежурния лекар бизнесменът е бил в кома, в потресаващ вид, а побоят – изключително жесток.

След това семейството бързо е било откарано в Университетската болница в Плевен, но въпреки усилията на лекарите там няколко часа по-късно 57-годишният Кирил е починал без да излезе от комата. Съпругата му обяснила, че помни всичко и ще свидетелства. Жената е с тежки травми и в критично състояние.

От МВР-Плевен съобщиха официално за случая едва днес. От там не уточниха колко души са задържани. “До момента няма повдигнато обвинение”, заяви говорителят на прокуратурата в Плевен Добринка Матеева. Разследването продължава.

Жителите на Лески са настръхнали. Казват, че се страхуват да живеят в града. Енорийският свещеник Християн Стефанов дори публикува възмутително писмо на стената си във Facebook. „Има беззаконие и ние го позволяваме с нашето небрежно поведение и безхаберие. Убеден съм, че полицията този път ще подходи сериозно към този случай. Но се надявам, когато делото влезе в прокуратурата и съда, нещата да приключат подобаващо – с наказание за такова брутално убийство”, коментира енорийският свещеник Християн Стефанов.