Кметът Церовска след поисканата й оставка на ОбС сесия: БСП да признае защо в хазната на Перник от 35 млн. лв. влязоха едва 17 млн. по време на управлението им

 

 

13-02-03-%d1%81%d0%b5%d1%81%d0%b8%d1%8f-%d1%86%d0%b5%d1%80%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b0-2017БСП-Перник начело с Кирил Леонов поиска оставката на кмета Церовска на вчерашната ОбС сесия. Kмeтът Цepoвcкa нe ocтaнa длъжнa нa oтпpaвeнaтa кpитикa. В отговор тя заяви: „Партията, която управляваше в продължение на дълги години община Перник, трябва да признае защо вместо 35 милиона лева, които трябваше да влязат в касата на община Перник, с решение на Общинския съвет в нея постъпиха едва 17 милиона лева. Година по-късно започнаха да бъдат натрупвани нови дългове.

13-02-03-%d1%81%d0%b5%d1%81%d0%b8%d1%8f-2017В декларацията си трябваше да споменете, че заложихте цялата общинска собственост в името на тези задължения, както и за практиката, която именно вие създадохте – за неплащане на данъци в особено големи размери. Наистина община Перник има проблеми и те са много големи. На първо място това е дълговата криза и състоянието, в което общината се намира. На 30 ноември 2015 г. обявих, че натрупаните задължения на община Перник са в размер на 35 млн., като при тях се прибавиха и финансови корекции от минали проекти, загубени дела, неплатени средства към Министерството на околната среда и водите, които трябва да се изразходват сега, за да се направи рекултивация на старото депо. Да, наистина тогава трябваше да се замислите и да кажете за старите дружества, които са не само в тежко състояние, но натрупват огромни задължения“, каза още кметът на Перник. Тя подчерта, че групата съветници от БСП е трябвало да направят един откровен разговор с гражданите относно заплатите на общинарите, които именно в периода на управление на социалистическата партия започнаха да нарастват стръмно на фона на тежкото финансово състояние на общината. „Не знам защо смятате, че перничани могат да простят опозоряването на историята, но и на бъдещето на Перник, защото именно вашите червени вождове изразходваха милиони, за да качат на историческата крепост „Кракра“ винкели и пластмаса. Именно вие изградихте проекта на площада с тези сурови сиви спирки, целият потънал в прах, който ако нямаше смяна в управлението, все още нямаше да бъде завършен“, категорична беше Вяра Церовска. Зам.-председателят на ОбС-Перник Румяна Гьорева допълни, че групата общински съветници от ПП ГЕРБ застава категорично зад позицията на кмета на общината Вяра Церовска и политиките, която кметският екип на Перник провежда.