Saturday, July 27, 2024
HomeАктуално от днесКонцерт "Заедно за Украйна" в Народния театър

Концерт “Заедно за Украйна” в Народния театър

Благотворителен концерт “Заедно за Украйна” организират тази вечер БНР, БНТ и Народният театър “Иван Вазов”.

Целта е да се подкрепят пострадалите от войната, като концертът ще бъде излъчен на живо по всички национални и регионални програми на Българското национално радио. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев.

Концертът в Народния театър започва в 19 часа. Събраните средства ще бъдат предоставени на БЧК.

“Идеята е да направим един концерт на Бигбенда и Смесения хор на БНР в залата на Народния театър, който БНТ ще запише и излъчи. По този начин ще се опитаме да популяризираме дарителските сметка на БЧК, а и да приканим различни представители както на бизнеса, така и на властта да дойдат на този концерт и да бъдат дарители, да подпомогнат фондовете, които БЧК набира в помощ на бежанците от Украйна”, каза генералният директор на БНР Милен Митев.

Специален гост на събитието ще е Тамара Калинкина от Киевската национална опера. Калинкина, която вече е част от екипа на Старозагорската опера, ще изпълни “Писмото” на Татяна от “Евгений Онегин” по стихове на Пушкин и музика на Чайковски. Солисти в концерта ще бъдат и Алена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов. Гост ще е младата украинска певица Биляна Митева, студентка в Националната музикална академия “Професор Панчо Владигеров”.

Програмата на благотворителния концерт “Заедно за Украйна” ще предложи музика на Добри Христов, Вили Казасян, Ангел Заберски-син, Фабиан Андре, Уилбърт Швант.

Входът е свободен, а всеки, който иска може да дари средства и чрез изпращане на смс на кратък номер 1466 – на стойност 1 лев./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular