Краси Анев, Владо Илиев и Антон Синапов закриват сезона в биатлона в Тюмен

Красимир Анев

 

Лидерът на националния отбор по биатлон Красимир Анев ще предвожда скромната родна делегация в стартовете от последния кръг за Световната купа в Русия. Надпреварата е от днес до неделя в отдалечения на 3400 км от Самоков град Тюмен и включва дисциплините спринт, индивидуално бягане, масов старт и щафета.

Анев, заедно с Владо Илиев и Антон Синапов пристигнаха в азиатската част на Русия със специално организиран чартърен полет от норвежката столица Осло, което цели по-бързото придвижване на спортистите до 700-хилядния административен център на Тюменска област.

Както е известно вече, край Осло се проведе предпоследния кръг за Световната купа. В щафетата Анев и колегите му от националния тим завършиха на разочароващото 19-о място, въпреки отличното начало на Краси, предал щафетата на Илиев без нито една грешка, на минимално изоставане от лидерите.

В Тюмен ще се определят и носителите на Световните купи. При мъжете лидер е френската звезда Мартен Фуркад с преднина от 49 точки пред Йоханес Тингес Бьо от Норвегия. При дамите води Анастасия Кузмина от Словакия, която има аванс от 41 точки пред лидерката на Финландия Кайса Макарайнен.

САЩ, Канада, Чехия и Украйна пък решиха да бойкотират старта на руска земя заради неспазване на антидопинговите правила от страна на домакините.