Дубълът на Рилецо” потъна край Дунава след фиаско 69:103 от “Видабаскет”

Самоковци (в тъмни екипи) регистрираха поредната си тежка загуба в първенството

 

Вторият отбор на “Рилски спортист” не успя да се противопостави по никакъв начин на фаворита “Видабаскет” и загуби с 69:103 визитата си от 9-ия кръг на втората шестица на “А” група. Като извинение на самоковци може да им служи фактът, че не можеха да разчитат на лидерите си Мирослав Васов и Николай Гелов, заети по същото време с представителната гарнитура за двубоя с “Черно море” във Варна. Това улесни максимално задачата на видинчани, които още в първите 10 минути взеха двуцифрена преднина. Домакините продължиха да увеличават разликата до последната четвърт, която все пак бе спечелена с минималното 19:16 от момчетата на Борислав Трифонов.

Сблъсъкът край Дунава ще се запомни със силните изяви на 17-годишния талант на “Рилски” Павел Николов, изиграл най-добрия си мач в мъжкия баскетбол. Николов се раздаде на игрището и завърши дуела с 14 точки, 2 борби и 2 асистенции. Пламен Стефанов добави 13 пункта, а Калоян Стоянов и Боян Боянов добавиха по 12 т. За “Видабаскет” над всички пък бе дуото Юлиян Колев – Теодор Николов, записало на сметката си общо 56 точки и 9 овладени топки.

В последния кръг от дивизията “Рилски спортист 2” гостува на дубъла на “Балкан”. Битката в Ботевград е в неделя от 17,00 ч.