Криза! Продават за 1,6 млн. лв. ипотекираните складове на ротарианеца Гано Кьосев от Кюстендил

 

09-01-10-%d0%b1%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d1%81-gan4o-kiosev
Ганчо Кьосев

За 1 600 000 лева съдебното изпълнение слага на тезгяха част от имуществото на бизнесмена Ганчо Драганов Кьосев в Кюстендил. Обявена за продан е складова база с обслужващи дейности. Двуетажната сграда се намира на ул. „Петър Ников“ в областния град, където е и седалището на дружеството „Сигнал“ ООД.

На партера са обособени два склада, котелно помещение, асансьорна шахта, сметопровод, нафтово помещение, две преддверия, агрегатно помещение, четири хладилни камери и обслужващ коридор. Първият етаж пък е със застроена площ от 442 кв.м и се ползва за складово помещение и гараж, а на втория етаж са разположени шест офисни помещения с обслужващ коридор, стълбищна клетка, две тоалетни, две битови помещения; пет административно-обслужващи помещения, склад и обслужващ ги коридор. Цялата площ на имота е 3188 квадратни метра.

До продажбата се стигна, след като имотът е ипотекиран в банка. Мераклиите да купят склада на дружеството могат да наддават до 14 февруари, след което в Районния съд ще бъдат отворени и предложенията.

Справка в Търговския регистър показва, че капиталът, с който участва Ганчо Кьосев във фирмата, е в размер на 4900 лева. Като негов съдружник със 100 лева е посочена Йорданка Кьосева.

„Сигнал” ООД се занимава с покупка на стоки или други вещи с цел препродажбата им в първоначален, преработен или обработен вид. Освен това развива комисионна, спедиционна, складова и лизингова дейност. В предмета на дружеството е записано още търговско представителство и търговско посредничество, превозна, хотелиерска, туристическа и рекламна дейност, таксиметрови и товарни превози в страната и чужбина, покупка, строеж или обзавеждане на имоти с цел продажба.

Преди седем години Ганчо Кьосев като председател на Ротари клуб с колеги обнови градска чешма пред общината. След реконструкцията тя запази автентичния си вид след строителството през 1964 година по идея на кюстендилския дарител Димитър Попов.

Изгради се нова отводнителна система, монтираха се фотоклетки, пестящи питейната вода, и охранителна видеокамера като превенция срещу посегателства.

По-рано край река Банщица пък ротарианците създадоха и велоалея.