Кунева: Народното събрание да приеме декларация за председателството на ЕС

 

01-12-03-kuneva„Очаквам Народното събрание да приеме декларация на политическите сили да се извади от агресивното предизборно говорене поне темата за председателството. Това трябва да е обща тема за всички партии, да е поле за обединение. Не може партиите да се държат инфантилно. Трябва да намерим начин да се поддържа диалогът, да се стигне до съгласие, че председателството е въпрос на репутацията на страната и всички да са отговорни, вместо да се експлоатира предизборно”, коментира вицепремиерът в оставка и лидер на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева.

За една година време, което остава за подготовката, не може да се връщаме назад и да преоценяваме отново всяко решение – това ще навреди много на темповете на подготовката ни. Разчитам на ново мислене за председателството на полето на съгласието между всички политически сили, добави още тя и напомни, че в момента тече конкурс за лого на българското председателство, а администрацията е вече добре подготвена.

По повод 10-годишнината от влизането на България в ЕС Меглена Кунева посочи, че не сме загубили увереността си като нация, че ЕС е единственият жизнеспособен проект, който дава подкрепа на България. В Съюза страната ни напредна и това не трябва да се възприемат рутинно – победите ни дават увереност, че можем като нация, категорична бе тя.

 

Снимка:

Меглена Кунева