Кърваво меле в Благоевград! Линейка с тежко ранен хвърчи към „Пирогов”

линейка
Двама младежи са ранени тежко при сбиване в центъра на Благоевград, в екшъна е забъркан бившият състезател по гимнастика на „Пирин Благоевград 2011” Димитър Бърдарски. 26-годишният Стефан Б. от благоевградския кв. „Струмско“ е със сериозна травма на главата, има счупени лицеви кости, транспортиран е по спешност за столичния институт „Пирогов“, пише “Блиц”.

Екшънът се разиграл пред заведение в Благоевград. Пострадалият Стефан бил заедно с приятеля си Светослав М. от благоевградското село Рилци, който наскоро се завърнал от Чехия, където майка му е на гурбет. Между тях и 19-годишния Димитър Бърдарски, носител на медали от международни турнири по спортна гимнастика, и връстника му Любомир Станоев възникнало спречкване, което бързо прераснало в сбиване. При екшъна спортистът и приятелят му повалили на земята опонентите си, на единия е избит зъб и жестоко посинено лицето му, контузено е и лявото му око.

Случайно преминаващи свидетели подали сигнал на тел. 112 и на място пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ – Благоевград. Пострадалите момчета са с контузии по главата, но не са губили съзнание, те потвърдили, че са бити. Оказана им е първа помощ от лекарски екип и с линейка са транспортирани до спешно отделение. При направените изследвания на скенер при Стефан е установена тежка лицево-челюстна травма, той имал оплакване от гадене и главоболие, транспортиран е за „Пирогов”. Другият пострадал, Светослав, е освободен за домашно лечение.
Бившият състезател на „Пирин Благоевград 2011“ Димитър Бърдарски е задържан от служители на реда за даване на показания. Вчера в късния следобед спортистът още бе в полицията. Той е участвал с националния тим на България на турнири по спортна гимнастика в страната и чужбина, в момента е студент в НСА „Васил Левски“ – София.
Приятелят на Бърдарски – Любомир Станоев, също е задържан за даване на показания. По случая работят служители на ОД на МВР – Благоевград, изясняват се обстоятелства, довели до тежкия инцидент.

Подробности в печатното издание.