Sunday, June 16, 2024
HomeРегионКюстендилЛед и огън се изсипаха от небето в Кюстендилско

Лед и огън се изсипаха от небето в Кюстендилско

Силна буря удари Кюстендил през нощта срещу сряда. Фронтът премина през града и околните села. Силен вятър и обилни валежи имаше навсякъде в района. Бурята беше придружена с градушка и гръмотевици.

Ледените зърна са били с големината на лешник, показват снимки в социалните мрежи. Хората в областта описват валежа като интензивен с мощни пориви на вятъра. Регионът е производител на череши, а в края на май плодовете са почти узрели.

По информация на кмета на Кюстендил Огнян Атанасов реколтата в региона е слабо засегната, като ледените зърна са ударили черешите в района на село Дворище. Той призова стопаните при необходимост да се обръщат за обезщетения към общинските служби по земеделие.

Пет сигнала са отработени от екипи на районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кюстендил след разразилата се буря. Отводнявани са две мазета на сгради в Кюстендил и една къща в Дупница. Екипите са оказали техническа помощ за отстраняване на паднали клони. В Дупница клони от дърво са паднали върху моторно превозно средство. Няма пострадали хора.
За цялата област Кюстендил е обявен жълт код за опасно време. Очакват се интензивни валежи, придружени с гръмотевици.

RELATED ARTICLES

Most Popular