Saturday, June 15, 2024
HomeРегионПетричФутболистите на Беласица ще търсят успех и в последното домакинство за сезона

Футболистите на Беласица ще търсят успех и в последното домакинство за сезона

Истински празник се очертава в петък след обяд на стадион „Цар Самуил“, където ще се играе последния мач от 34-и кръг за първенството на Втора професионална лига между отборите на Беласица и ЦСКА 1948 ІІ.

След победата на мъжкия отбор в изминалия кръг в Плевен срещу местния Спартак с попадение на Андон Гущеров, нещата се успокоиха, защото петричкият тим остана в професионалната група и през следващото първенство 2024/2025. Това, разбира се, не означава, че мачът в петък на стадион „Цар Самуил“ от 18,00  часа срещу дублиращия отбор на ЦСКА 1948 ще бъде протоколен. Напротив – футболистите на Бела са с настройка за победа.

Ето какво сподели техни капитан Мартин Русков: „Готвим се усилено на терена на стадион „Цар Самуил“, където ще играем мача в петък срещу дубъла на ЦСКА 1948. Старши треньорът Даниел Моралес провежда динамични занимания, имайки предвид силните и слабите страни на противниковия тим, които ни бяха разяснени в съблекалнята на база видеозаписи. Набляга се най-вече на тактическите занимания. Очаква се в последната тренировка в четвъртък, ден преди мача, в двустранна игра да изпробваме това, което смятаме да приложим на терена срещу колегите от ЦСКА 1948 ІІ. Настройката сред всички нас е да победим с качествена и резултатна игра, приятна за феновете, и да затвърдим мнението, че успехите ни напоследък не са случайни. Това е последният ни домакински мач  от първенството, за който съм зареден с енергия да отбележа гол, както го направих в мачовете срещу Черноморец(Бургас), Струмска слава и Черноморец (Балчик).

Този мач ще бъде ръководен от именития футболен арбитър Димитър Буров, асистенти ще му бъдат Марин Бонев и Димитър Мекушин.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular