Липсата на средства продължава да спъва изграждането на Младежкия център в Дупница

При представянето на проекта през 2019 г. бе показано как ще изглеждат отделните кътове в центъра

Липсата на средства продължава да спъва проекта за изграждането на Младежки център на мястото на бившия КЕЧ в Дупница. Намеренията на общината са да кандидатства за финансиране по някоя от европрограмите по новия програмен период, но те все още не са отворени.„Отдавна има идеен проект за този център, но още няма европейски програми, за да кандидатстваме. Те трябва да се отворят в този нов програмен период -2021-2027 година”, казаха от общинския пресцентър в отговор на наши въпроси.
Припомняме, че идеята на общинската управа е бъдещият център да развива широк диапазон от дейности, които да подпомагат развитието на младите хора. Проектът предвижда в центъра да работят различни ателиета, да се обособят места за отдих, спортни площадки, културни прояви на открито, wifi зона и други. Предвидени са и информационен център, зали, кабинети, и ателиета. Намеренията са центърът да се ползва от училищата и детските градини.
Както сме писали, проектът бе представен още през 2019 година, когато по настояване на местната управи държавата прехвърли на общината безвъзмездно собствеността на рушащото се тогава бившe военно поделение.

Юлияна КОЛЧАКОВА