Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаМагията на коледния блясък върху дамските ръце

Магията на коледния блясък върху дамските ръце

Рени Мазникова: Френският маникюр в червено и бижута в декорацията ще ви направят ослепителни

Коледа е един от най-специалните и приказни празници в годината. Време, в което се срещаме с любими хора, виждаме далечни роднини и разбира се – празнуваме. Още с началото на декември стартират десетки събития, фирмени тържества, номинации и награди, с които свързваме посрещането на предстоящата година. И за всички тези прекрасни поводи се стараем да изглеждаме не просто добре, а блестящо.Освен нов тоалет, обувки и прическа, дамите все повече разчитат на атрактивен маникюр, който да придаде съвършен завършек на визията. Изборът никак не е лесен, но пък моментът е идеален, за да изпъкнат на коледното парти или на семейната сбирка с красив и нестандартен маникюр. Независимо дали сте вдъхновени от Дядо Коледа, неговите елфи или харесвате приказни мотиви със снежинки, празничният дух винаги може да бъде уловен и поставен върху нежните женски ръце.За най-новите тенденции и насоки как да постигнем зашеметяващ коледен ефект потърсихме една от най-добрите маникюристки в бранша – Рени Мазникова. Тя е собственик на салон за красота в Дупница. Има зад гърба си над 10-годишен опит. Успява успешно да предаде най-доброто в професията на своите десетки курсисти. Носител е на множество награди и грамоти от най-престижни конкурси в страната и чужбина. Сред поредицата високи достижения в занаята е II място в категория „Профи инструктор” на международно състезание в Москва.– Г-жо Мазникова, какво най-силно влияе при избора на маникюр?

Желанието на жените е да бъдат все по- поддържани. Маникюрът вече не е някаква екстра. Той се превърна в ежедневие както за по-младите момичета, така и за по-устойчивите жени. Постепенно с годините не говорим за някаква мода или тренд, който да се следва, а за ежедневие. А ежедневието налага поддържане на ноктите. По този начин се предпазва нокътната плочка от външни влияния, защото е уязвима.

Освен жени, ние работим вкъщи или на работа, извършваме всякакви дейности с ръцете си, имаме забързан начин на живот… Маникюрът е две в едно – да бъдеш красива жена и да предпазиш нокътните си плочки.

  • Кой е най-често срещания или търсен коледен маникюр ?

Традиция от ежедневието на бизнес и деловата жена е френският маникюр. Той си остава вечен- без значение какви празници идват. Наред с неизлизащия при никакви обстоятелства френски маникюр, червеният цвят си остава традиционен за коледните празници. Той може да бъде в съчетание със сребристо, златисто, зелено, бяло и всякакви тематични цветове.

Много популярно напоследък стана украсяването на ноктите с бижута, което клиентките много харесват.
По празниците по-осезаемо е използването на коледни бижута в декорацията. Те са по-луксозни и скъпи, като варират от 7 до10 лв./брой, но пък красотата им е ослепителна. Метални са и се закрепят с наши материали. Върху нокътя могат да се слагат триизмерните коледни елементи – елха, снежинки, Дядо Коледа и всякакви други празнични символи.

В отделни случаи декорацията се прави с инкрустирани камъни, защото има и такива елементи, които могат да бъдат вградени в самия нокът. Така се избягва закачване при обличане и събличане на дрехите.

Пример за още декорации са 3-4D декорациите с пластилин и акрил.

  • В какъв диапазон варират цените?

Много е широк диапазонът на цените. Гел лакът е с цена от 40 лв. Всяка декорация се заплаща допълнително и има собствена цена, като крайната сума се определя от добавянето на броя на приложените декорации към основната цена. Така клиентките сами могат да определят ценовия диапазон.

  • Има ли разлика в сравнение с миналата година?

Доста се вдигнаха цените в бранша, като качеството на материалите се запазва. Излизат по-иновативни продукти, които улесняват работата от гледна точка на бързина.

Слагането на бижута е пример за по-бързо направена декорация, но за сметка на услугата, която се заплаща. Ефектът обаче е зашеметяващ. Такъв какъвто заслужава всяка една жена.

Използвам случая, за да се обърна към дамите, за да им пожелая от сърце приказни коледни празници. Нека Новата година им донесе много здраве, щастие и неповторими преживявания.

Мелина БАШОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular