Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилСлед нападението с нож срещу младежи в Кюстендил: Каква е версията на...

След нападението с нож срещу младежи в Кюстендил: Каква е версията на близките на заподозрения

„Знам, че синът ми е бил нападнат от група младежи”, каза майката на обвинения мъж

Двама души бяха ранени със сгъваем нож пред дискотека в Кюстендил. Сочен за извършител на атаката е 37-годишният Валери Цветански. По думите на потърпевшите той им се нахвърлил без основателна причина.

Версията на близките на Цветански обаче се различава, като по думите им самият той е жертвата. Мъжът, който вече е под домашен арест, е фармацевт и няма криминални прояви.

„Знам, че синът ми е бил нападнат от група младежи, които са го превъзхождали физически и по численост. Синът ми е с уравновесен и спокоен характер, който има благородна професия и помага на много хора. Едно от момчетата, което в момента излиза жертва, точно преди месец дойде в нашата аптека. Наложи се да му бъде оказана медицинска помощ заради много дълбока, широка порезна рана на ръката. Моят син беше този, който в продължение на три седмици превързваше раната му”, обясни пред NOVA майката на Валери – Сашка Цветанска.

Жената категорично изключва версията синът ѝ да е нападнал без причина двамата младежи. „Не мога да си представя, че би проявил агресия безпричинно. Категорично провокацията е била от тях. Питам се дали техните родители знаят как тези деца прекарват дните си. Откъде идват средствата, с които покриват разходите си. И защо в обществеността на Кюстендил не се ползват с добро име”, добави Цветанска.

Собственичка на заведение в града обяснява, че е имала близки срещи с пострадалите в коректната ситуация момчета. „Тогава ние бяхме потърпевшите. Те бяха брутални, не знам на какви опиати са. Случи се някакъв масов бой и видях агресията в техните очи. След това разбрах, че тези момчета почти всяка седмица имат такива прояви”, коментира тя.

Местни жители обясняват, че има множество оплаквания от въпросните момчета в социалните мрежи. Разказват, че във вечерта на случилото се с Валери Цветански пострадалите младежи се криели по храстите и изскачали, за да плашат хората. Именно това предполагат, че се е случило и с 37-годишния фармацевт./ NOVA

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular