„Марек” със заслужена победа над „Банско” в Сандански с 1:0

Мача изгледаха президентът на „Марек” Борис Паризов и италианският спонсор Клаудио Алуни

24-14-01-01-marek
С гол на Роби Атанасов мъжкият отбор на „Марек-1915” спечели контролната си среща срещу втородивизионния „Банско” в Сандански. Попадението стана в 89-ата минута, когато при бърза контраатака на Боби Василев бе изведен Роби Атанасов и той изпрати мигновено кълбото в далечния ъгъл за 0:1. По веднъж и гредите помогнаха на вратарите на двата отбора.

Като цяло мачът беше много интересен и наставниците на двата тима Петко Медвецки и Цветан Видински дадоха шанс на всички налични футболисти. Тази среща изгледаха и президентът на „Марек” Борис Паризов и италианския спонсор Клаудио Алуни, които изразиха задоволство от играта на футболистите по време на мача. Старши треньорът на „Марек” Цветан Видински сподели, че в този контролен мач не е могъл да разчита на контузените основни състезатели Еньо Кръстовчев, Росен Йорданов, Дани Георгиев, Николай Ганчев и Иван Янчев. Той изрази и задоволство от играта на младите футболисти от ДЮШ на клуба, начело със 17-годишния Страхил Заров, който трети пореден контролен мач е в основния състав на отбора.

Следващият контролен мач на отбора на „Марек” е на 11 февруари срещу „Рилски спортист” (Самоков) на стадион „Царско село”.
След мача играещият треньор на „Банско” Иван Топузов определи играта на футболистите от курортния град като изключително слаба.
Следващият мач на отбора на „Банско” ще бъде на 8 февруари от 14 часа срещу „Спартак” (Плевен) на стадиона в село Склаве.

 

Снимка:

През изминалата седмица президентът на „Марек“ Борис Паризов и Клаудио Алуни подписаха договор за спонсорство на дупнишкия клуб