Sunday, June 23, 2024
HomeНовиниСвятМосква готви превантивен военен отговор на възобновената украинска агресия в Донбас

Москва готви превантивен военен отговор на възобновената украинска агресия в Донбас

 

Очаква се да бъдат вдигнати по тревога руски войски от Западния военен окръг, ден преди евентуално настъпление на киевската армия26-13-01-%d0%b0

Украинските окупационни войски прехвърлят предимно нощем големи сили към линията на фронта в ЛНР, съобщи РИА „Новости”. Колони с големокалибрени артилерийски установки (САУ), танкове, БМП, БТР и военни камиони пристигат през нощта в Донбас. Те са част от 100-хилядната армия, струпана в Източна Украйна срещу самообявилите се рускоезични републики.

Официалният представител на милицията на ЛНР подполковник Андрей Марочко сочи пред медиите десетки примери за крайните пунктове на колоните. В района на селището Троицкое за усилване на 54-та бригада пристигнали чужди наемници.
Интензивно прехвърляне на украински сили се наблюдавало и в ДНР. Наблюдателите от ОССЕ са се изтеглили с оглед на личната си безопасност от зоните с нараснало напрежение.
Очаква се Русия да вдигне в тревога войски от Западния военен окръг по предварителните си планове за мирновременни учения, които нямат никакво отношение към събитията в Донбас. Поне за четвърти път те вероятно пак ще стартират 24 часа преди украинското настъпление.
В момента на полигона Каменка в Лениградска вече провеждат учебни бойни стрелби танкистите от отделната мотострелкова бригада на Западния военен окръг, съобщава тв Звезда. Военният тв канал съобщава също така, че край Краснодар по време на тактически учения пилоти от 4-та армия отработват на авиобазата в Крим излитане, построяване в боен ред и преодоляване на зоната на ПВО на условен противник в плътен строй.

RELATED ARTICLES

Most Popular