Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаНад 120 абитуриенти от ПГ „Хр. Ботев” дефилираха на площада в Дупница

Над 120 абитуриенти от ПГ „Хр. Ботев” дефилираха на площада в Дупница

Знаменосецът приет в Холандия. Карина Димитрова замина за бала в Банско с най-атрактивно возило – камион

Випуск -2022 се събра за последно в двора на Профилирана гимназия „Христо Ботев” (популярна като гимназията) в Дупница, за да отпразнува завършването си. По традиция момичетата и момчетата преминаха по специално поставения за тях червен килим, а след това бяха представени един по един на сцената на площад „Свобода”.

Заедно със сияещите и преобразени от прическите и тоалетите бивши вече гимназисти за бала в Банско заминаха и класните ръководители, както и част от бившите им учители.
Какви ученици изпращат към училището на живота, попитахме Юлия Шилегарска- класната на 12 „б”. „Изпращаме чудесни деца. Чудесни са и като хора, и като ученици, разбира се. Убедена съм, че ще се реализират успешно не само в България, а част от тях и в чужбина”, посочи учителката.
Очаквано намеренията на почти всички и от този випуск са да продължат образованието си.


Какво им предстои занапред? Ще продължат ли учат? Какво ще кандидатстват или са приети? С тези въпроси се обърнахме към част от празнуващите вече бивши ученици?
„Аз съм от 12 „а” клас, математическа паралелка, с най-яката класна – госпожа Тира Гьошкова. Тепърва ще кандидатствам. Насочил съм се към Академията на МВР, за да стана полицай”, каза Любомир Стоичков.
„Все още не съм приета, но мисля да уча английска филология в Софийския университет. Завършвам с отличен успех, но все още не се знае какви са оценките от матурите”, отговори Венцислава Манова.


„Много се радвам и съм много щастлива и развълнувана, че завършвам. Ще уча фармация. Предстоят ми кандидат-студентски изпити”, каза Данина Данаилова.
„Решила съм да уча фармация и през м. юли ще ходя на изпити”, бе отговорът на Александрина Дашова.
„Ще уча медицина. Приета съм”, лаконична бе Благовеста.
„Приет съм в Холандия. Ще уча международен бизнес”, каза Антонио Иванов, който бе знаменосецът на гимназията.


За поредна година абитуриентите на гимназията впечатляваха с елегантни и стилни тоалети. Тоалетите на по-голямата част от младите хора бяха съобразени с фигурата и възрастта им. Повечето от колите, с които зрелостниците тръгнаха за първия си бал, също бяха подбрани с вкус. Не липсваха и по-атрактивни возила. Карина Димитрова бе избрала тежкотоварен автомобил „Волво”, докаран за специалния случай от приятел на семейството на абитуриентката от София. „Реших да отида на бала с това возило, за да бъда малко по-оригинална. Всеки може да намери нова или ретро кола, но това е по-различно”, обясни Карина. Момичето уточни, че ще кандидатства „Човешки ресурси” или „Международни отношения” на английски в УНСС.
Както писахме, гимназия „Христо Ботев” отново е с най-много абитуриенти в Дупница- 124.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular