Saturday, July 27, 2024
HomeРегионБлагоевградНовият кмет на Благоевград е с произход от Трън

Новият кмет на Благоевград е с произход от Трън

Прадядо му е трънчанин и е бил писар в благоевградския съд

 

Новоизбраният кмет на община Благоевград Методи Байкушев, издигнат от коалицията “Продължаваме промяната – Демократична България”, е с родословни корени от Трънско, пише сайтът Zapadno.

Методи Байкушев спечели втория тур на местните избори за кмет на Благоевград. За него бюлетини пуснаха 13 611 избиратели от гласувалите на балотажа на 5 ноември.

Той е на 42 години, роден е и живее в Благоевград, заедно със съпругата си и двамата им синове. Започва кариерата си през 2006 година като младши адвокат в Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко.“. Само след 6 години става управляващ съдружник.

Прядядото на Методи Байкушев е от Трън. “Вече пет поколения от моя род живеят в Благоевград. Скоро разказах на малкия си син за това. Прадядо ми Петър идва в Благоевград от Трън и става писар в съда. Дядо ми Митко е бил певец във Военния ансамбъл, после в хор „Ален мак“ и мъжкия хор на Благоевград. До последните си дни пееше в църковния хор при храм „Въведение Богородично“, споделя новият кмет във визитка от предизборната му кампания.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular