Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградДеца в полицията за празника на МВР-Благоевград

Деца в полицията за празника на МВР-Благоевград

Отличени са 85 служители на областната дирекция

С приятно посещение бяха зарадвани служители от благоевградската дирекция на МВР по случай техния професионален празник– 8 ноември.

В двора на полицията, от инспектор Летиф Парушев, деца от три училища в Благоевград бяха запознати с професията полицай и имаха възможност да се докоснат отблизо  до полицейски автомобил, полицейски мотоциклет и помощни средства, ползвани от органите на реда /каска, палка, белезници, жилетка, радиостанция/. Истинско възхищение у малчуганите породиха четириногите полицейски помощници Нерон и Аякс, които демонстрираха пред тях уменията си да изпълняват различни команди и да залавят извършител на престъпление.

В навечерието на празника, в знак на почит към загиналите полицаи при изпълнение на служебния им дълг, от директора на ОДМВР-Благоевград – старши комисар Даниел Димитров, заместник директора на ОДМВР-Благоевград – комисар Красимир Уроджолов, началника на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Благоевград – комисар Димитър Ичев, директора на РДПБЗН-Благоевград – комисар Валентин Василев и директора на ТДНС-Благоевград – г-н Росен Стойнев бяха поднесени цветя на паметната плоча в двора на дирекцията.

На тържествено събрание, за безукорно поведение, постигнати трайни резултати в служебната работа и продължителна служба в МВР, със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, с отличие „почетен знак“ на МВР – III степен бе награден инспектор Бойко Костадинов – полицейски инспектор в група „Териториална полиция и контрол над общоопасните средства на сектор „Опазване на Обществения ред“ към отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Благоевград.

За проявен професионализъм при изпълнение на важни служебни задачи бяха наградени полицейските служители, участвали и разрешили заложническата криза в с. Вълково, общ. Сандански, както и колегите им, установили и задържали извършител на тежко криминално престъпление, извършено на 10.10.2023 г. в района на ул. „Илинден“ в гр. Благоевград.

По случай празника, за постигнати високи професионални резултати са наградени 85 служители на областната дирекция.

Директорът на ОДМВР-Благоевград – старши комисар Даниел Димитров поздрави служителите по случай празника и изрази своята признателност и благодарност за проявения професионализъм, волята и търпението, които полагат ежедневно за активното противодействие на престъпността.

RELATED ARTICLES

Most Popular