Нови точки за Световната купа за Красимир Анев след преследването в Руполдинг

 

 

10-15-03-vasil1-edin-netochen-izstrel

Един неточен изстрел попречи на Краси Анев (вляво) да влезе в топ 20.

Самоковският биатлонист Красимир Анев записа поредно попадане в зоната на точките в стартовете от Световната купа. Националът повтори 30-ото си място от спринта на 10 км и в преследването на 12,5 км в Руполдинг, Германия. Анев не успя да порази само 2 мишени от 20 възможни, но това му костваше по-задно класиране – изоставане с 1:37,3 мин от победителя в надпреварата Мартен Фуркад. За отбелязване е, че успехът на французина е 10-и за него от 13 старта през сезона.

Краси може само да съжалява, че не се нареди сред първите 20 състезатели, откъдето го раздели последният изстрел в последната му стрелба от позиция “прав”. Ако патронът бе попаднал в целта, това би означавало сигурно място сред най-добрите 20 в преследването.

Съотборникът на почетния гражданин на Самоков Владимир Илиев пък направи изключително преследване и от 28-а позиция в началото се нареди 12-и на финала. Илиев даде второто най-добро бягане, което бе отбелязано от коментаторите по телевизията.

Иначе челната тройка в Руполдинг оформиха норвежкият ас Емил Хегле Свендсен и изненадата Михал Кръчмар от Чехия, започнал спортната проява със стартов номер 29.

В генералното класиране за Световната купа Красимир Анев е 43-и с 98 т., а Владимир Илиев прогресира до 14-ата позиция с актив от 189 пункта.