НУ „Яне Сандански“ – Разлог се включва в  #ЩедриятВторник 2019 с дарителска кампания

  • Деца, учители и родители с общ проект за ученически кът в училище, нужни са 1800 лв.

 

Акцията разчита на родители, бивши ученици, съседи и приятели, които могат да се включат с участие по набиране на средства в училището.

3 декември е #ЩедриятВторник – Световен ден на дарителството и доброволчеството, на който благотворителните организации използват силата на социалните медии, за да достигнат до сърцата на милиони дарители в над 110 държави по целия свят.

„В България партньорът на движението #ЩедриятВторник е Фондация BCause, която избра за фокус на кампанията тази година образованието и мотото „Лично за дарителството в училище“. „НУ „Яне Сандански“ – град Разлог откликнахме на поканата на организаторите и идеята ни за ученически кът за позитивно междучасие бе избрана и включена в инициативата“, сподели директорът на училището д-р Георги Тренчев.

„Нашата кампания е за създаване на ученически кът, в който учители, ментори и доброволци от две партниращи организации в града да въвличаме учениците в забавни и смислени дейности и игри в междучасието. С тях ще създаваме поводи за развитие на силните страни на характера на децата, позитивни взаимоотношения помежду им, оптимална почивка между часовете. С това колеги и съмишленици вярваме, че ще превърнем така любимото за учениците време от зона на скука, агресия и сълзи в зона на вълнение, групови игри и детски смях“, разказва Райна Лачинова, начален учител и класен ръководител на 1-ви клас в училището.

За тази цел деца и възрастни имат нужда от 1800 лева, с които да създадат кътчето, да го оборудват с масички, табуретки и шкаф и закупят нужните материали, консумативи и игри за ползване от 130-те ученици през тази учебна година.

„С огромно вълнение Характер.бг се включихме в тази кауза на НУ „Яне Сандански“ – град Разлог. Искрено се надяваме и други организации от града и региона да я припознаят като своя, така че да подкрепим усилията на екипа да организира ежедневната дейност на училището като позитивна и създаде учебна среда, подпомагаща учениците да постигат позитивни резултати в училище и в живота“, споделя Димитър Татарски от местната организация Характер.бг.

„Каузата ни за ученически кът в училището ще бъде реализирана чрез онлайн дарения по апела ни в Платформата.бг и ДМС, дарителски SMS-и с текст на латиница DMS HARAKTER на номер 17 777 на стойност 1 лев и чрез покупка на благотворителни сувенири на училищни събития. За мен лично всичко, което правим в момента, е важно и поради още една причина: този кът дава страхотен повод за допълнително сплотяване на цялата ни общност в училището в името на децата“, завършва д-р Тренчев.