Monday, May 6, 2024
HomeРегионДолна баня9 семейства празнуваха златни сватби за първи път в Долна баня

9 семейства празнуваха златни сватби за първи път в Долна баня

  • Музикантът и певец Петър Джамбазов весели часове наред двойките и техните гости

 

За първи път в Долна баня 9 семейни двойки празнуваха своите златни сватби. Тържествената церемония бе организирана от общината и се проведе в ритуалната зала на рилския град. На влизане те бяха закичени по традиция с китка, както повелява традицията на сватба

След като всички чуха за втори път тържествения сватбен Менделсонов марш, деветте семейни двойки отново след 50 години потвърдиха своето “да” пред кмета на община Долна баня Владимир Джамбазов и сложиха своя подпис в златните брачни свидетелства. И както повелява стародавната традиция, някои успяха първи да настъпят своята спътница в живота и след пет десетилетия. Председателката на Общинския съвет Лиляна Драганова пък почерпи брачните двойки с по парче от вкусната пита и мед, след което всички отпиха и по чаша шампанско.

След общата снимка за спомен от паметния ден всички се отправиха на тържествен обяд в красиво подредената зала в бяло. Тук, след като вдигнаха наздравици и поздравления за здраве и щастлив семеен живот, брачните двойки получиха своите златни удостоверения и медальони от името на общината, за дамите красив букет, а за мъжете подарък за юбилея.

Всички двойки си взеха по парче от празничната торта, след което настроението и веселбата продължи с часове, като най-вече се отличи музикантът и певец Петър Джамбазов, който е свирил на незнайно колко сватби в Долна баня и съседните селища.

Общо 13 сватби са се вдигнали през далечната 1969 година, като на тържествената церемония дойдоха само девет семейства.

Щастието споходи Живка и Георги Шопови, Димитрия и Стефан Янински, Анка и Христо Лазарови, Стоянка и Йордан Лимбизийски, Здравка и Владимир Йосифови, Стоимена и Стоян Хаджилазови, Йорданка и Любомир Колеви, Костадинка и Иван Спасови и Йорданка и Петър Джамбазови.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular