Saturday, June 22, 2024
HomeРегионБлагоевградОбвиняем за измама на жена в Благоевград застава на подсъдимата скамейка

Обвиняем за измама на жена в Благоевград застава на подсъдимата скамейка

Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.К. за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК – въвеждане в заблуждение с цел да набави за себе си имотна облага. 34-годишният И.К. от гр. Разлог се запознал в социална мрежа с жена. Първоначално двамата общували чрез приложение за онлайн кореспонденция и посредством телефонни разговори. Впоследствие обвиняемият започнал да я посещава в гр. Благоевград. Не след дълго К. решил да набави парични средства, като я въведе в заблуждение. Съобщил на жената, че се намесил в конфликт между колеги на работното си място, при което счупил челюстта на единия от тях. Заявил, че бил осъден по бързата процедура да плати обезщетение на пострадалия в 7-дневен срок. В противен случай щяло да му бъде наложено наказание 3 месеца „лишаване от свобода“. Споделил й, че би могъл да продаде автомобила си, но това ще доведе до невъзможност да се виждат.

В желанието си да помогне на приятеля си, жената изтеглила банков кредит и му дала сумата от 2000 лева, а няколко дни по-късно още 500 лева.

През следващите месеци комуникацията между двамата продължила, като неколкократно се повдигал въпросът за връщането на парите. Обвиняемият не се издължил и пострадалата от действията му жена го уведомила, че ще депозира жалба срещу него. Тогава И.К. блокирал профила й в социалните мрежи и престанал да отговаря на телефонните й обаждания.

Впоследствие по случая е била разпоредена проверка и образувано наказателно производство срещу И.К. В хода на разследването е било установено, че твърденията на обвиняемия не отговарят на обективната истина – той нито бил участвал в сбиване, нито бил осъждан да заплати обезщетение.

Предстои делото да продължи в съда.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular