Monday, May 6, 2024
HomeРегионБлагоевград30 служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ бяха обучени в Благоевград

30 служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ бяха обучени в Благоевград

Местната комисия за борба с трафика на хора – Благоевград и Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерския съвет проведоха специализирано обучение на тема „Практически насоки за идентификация и противодействие на престъплението трафик на хора“.

В събитието взеха участие 30 служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ от гранични полицейски управления – Гюешево, Благоевград, Кюстендил, Златарево, Гоце Делчев, Петрич и Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Аерогари.

Обучението се реализира в зала „22 септември“.

Инспектор Борислав Пъргов от сектор „Трафик на хора“ в ГДБОП запозна присъстващите с нормативната база, идентификацията на жертви и разграничаването на трафика на хора от други престъпни прояви.

Прокурор Елица Калпачка, заместник районен прокурор на Районна прокуратура – гр. Благоевград, представи спецификите при провеждането на разпит на пострадали лица и дейността на съвместните екипи за разследване.

Инспектор Димитрина Боянова от отдел „Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница“ в Главна дирекция „Гранична полиция“ постави акцент върху механизмите на сътрудничество при работа с пострадали лица.

В последния модул от специализираното обучение участниците дискутираха предизвикателствата, свързани с динамичните промени в тенденциите на престъплението трафик на хора.

RELATED ARTICLES

Most Popular