ОбС отдаде под наем за 10 лв. спортна зала по борба на общинския съветник Кирил Ханджийски в Сандански

Зорица Органджиева, Георги Георгиев, Кирил Котев, Георги Жежев и Вергиния Йорданова
  • Увеличи се субсидията за спортните клубове и през 2019 г. те ще разполагат със 140 000 лв.
  • Съветниците приеха бюджета за 2019 г., чиято финансова рамка е 35 000 000 лв.

 

С 40 000 лв. повече ще получат всички спортни клубове в Сандански, реши на свое заседание Общинският съвет. Вместо планираните 100 000 лв. през 2019 г. те ще разполагат със 140 000 лв. Съветниците гласуваха и отдаването на Спортна зала по борба и прилежащите площи пред залата на общинския съветник Кирил Ханджийски. Той е треньор на три групи по борба. Месечният наем е 10 лв., а срокът за ползване е 10 години.

Виолета Ждрапанска и Андон Ризов

Гласувано бе отдаването под наем и на част от сградата в кметството на Катунци.
С мнозинство общинските съветници отпуснаха финансови помощи до 200 лв. на 13 нуждаещи се граждани.

Георги Синански, Кирил Ханджийски и Румен Пачов

Фермери от община Сандански поставиха своите проблеми във връзка с пасищата и поетите ангажименти към хората, получили субсидии по проекти от ЕС, на ОбС заседание в града. Кметът Кирил Котев покани фермерите на отделна среща в приемния си ден, за да разрешат проблемите със собствеността и пасищата на общински терени.
Приет бе Културен календар за град Сандански и за читалищата на територията на общината.

Панчо Панчев, Георги Панчев и Тони Цанев

Приет бе и Бюджет 2019 година. Близо 35 000 000 лв. е финансовата рамка на Бюджет 2019 на община Сандански. „Основен приоритет е поддържането и изграждането на инфраструктурата на територията на общината“, заявиха от общинската администрация. Живко Иванов, който бе докладчик по бюджета, каза, че той е балансиран, реалистичен и изпълним.

Костадин Станоев, Яне Янев, Георгиев и Живко Иванов

Кметът на село Ласкарево поиска от бюджета да бъдат заделени финансови средства за ремонт на улица, където живеят доста чужденци – англичанин, германец, американец и седем руснаци.  Тези поискани финансови средства обаче не бяха гласувани от местния парламент