Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионСанданскиОбС отдаде под наем за 10 лв. спортна зала по борба на...

ОбС отдаде под наем за 10 лв. спортна зала по борба на общинския съветник Кирил Ханджийски в Сандански

  • Увеличи се субсидията за спортните клубове и през 2019 г. те ще разполагат със 140 000 лв.
  • Съветниците приеха бюджета за 2019 г., чиято финансова рамка е 35 000 000 лв.

 

С 40 000 лв. повече ще получат всички спортни клубове в Сандански, реши на свое заседание Общинският съвет. Вместо планираните 100 000 лв. през 2019 г. те ще разполагат със 140 000 лв. Съветниците гласуваха и отдаването на Спортна зала по борба и прилежащите площи пред залата на общинския съветник Кирил Ханджийски. Той е треньор на три групи по борба. Месечният наем е 10 лв., а срокът за ползване е 10 години.

Виолета Ждрапанска и Андон Ризов

Гласувано бе отдаването под наем и на част от сградата в кметството на Катунци.
С мнозинство общинските съветници отпуснаха финансови помощи до 200 лв. на 13 нуждаещи се граждани.

Георги Синански, Кирил Ханджийски и Румен Пачов

Фермери от община Сандански поставиха своите проблеми във връзка с пасищата и поетите ангажименти към хората, получили субсидии по проекти от ЕС, на ОбС заседание в града. Кметът Кирил Котев покани фермерите на отделна среща в приемния си ден, за да разрешат проблемите със собствеността и пасищата на общински терени.
Приет бе Културен календар за град Сандански и за читалищата на територията на общината.

Панчо Панчев, Георги Панчев и Тони Цанев

Приет бе и Бюджет 2019 година. Близо 35 000 000 лв. е финансовата рамка на Бюджет 2019 на община Сандански. „Основен приоритет е поддържането и изграждането на инфраструктурата на територията на общината“, заявиха от общинската администрация. Живко Иванов, който бе докладчик по бюджета, каза, че той е балансиран, реалистичен и изпълним.

Костадин Станоев, Яне Янев, Георгиев и Живко Иванов

Кметът на село Ласкарево поиска от бюджета да бъдат заделени финансови средства за ремонт на улица, където живеят доста чужденци – англичанин, германец, американец и седем руснаци.  Тези поискани финансови средства обаче не бяха гласувани от местния парламент

 

RELATED ARTICLES

Most Popular