Sunday, June 23, 2024
HomeРегионПетричОбщина Петрич: Масовите палежи в ромските махали са умишлени! Хиляди дишат отровен...

Община Петрич: Масовите палежи в ромските махали са умишлени! Хиляди дишат отровен въздух

В полицията ще бъде внесен сигнал с конкретни имена

Петрич вдигна ръце от палежите в ромските квартали. Според общината те са умишлени и по този повод ще внесе сигнал с конкретни.

“Кампанийното палене на гуми се измени в умишлени масови палежи на стари и непотребни вещи край ромските квартали на Петрич – основно пластмаса и битови отпадъци. За да има черен пушек, се добавят и малко гуми. Избират се труднодостъпни площи и се пали едновременно на няколко места. Поредица проверки на общинската охрана в този район след палежите показват, че реално няма никакви метални остатъци, които да се продават после. Обикновено в периметъра на запалените боклуци не се намират никакви хора”, обясниха от общината. При пореден разговор между кмета Димитър Бръчков и началника на РС ПБЗН – Петрич гл. инсп. Стоян Тилев е потвърдено – палежите са умишлени. Община Петрич внася сигнал до РУ „Полиция“ с посочени конкретни имена на хора, забелязани в близост до палежите и заснети от камери на намиращите се в съседство обекти – минути преди огъня, когато същите лица се движат в района на палежите. Изненадата идва от факта, че става въпрос не само за жители на ромските квартали.

Съдействие, не във всички случаи, оказват и част от жителите на ромските квартали, които подават сигнали. През последните две години се конфискуваха стотици гуми, открити от общинската охрана в терените, близо до ромските квартали. Палежите там създават напрежение, което е обяснимо, защото потърпевшите от това безумие жители на Петрич са хиляди. Въздухът се замърсява. Разходите на институциите – община Петрич и РС ПБЗН, са също огромни. Община Петрич апелира към гражданите – да не се притесняват да назовават, ако имат информация за лица, които палят, и да свидетелстват после пред органите на реда, за да може виновните да понесат отговорност.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular