Община Пловдив посреща достойно и удря рамо на „Марек Юнион-Ивкони“

Юношите и девойките на ВК "Марек Юнион-Ивкони" победиха с категоричното 3:0 своите връстници от ВК "Етрополе"

Юношите и девойките подариха истински празник на дупничани, аплодират ги с просълзени очи и горчивина

Преместването на волейболния  „Марек Юнион-Ивкони“ в Пловдив среща сериозна подкрепа от общината.

Кметът Костадин Димитров е обещал финансова помощ за клуба,, който от новия сезон ще носи името Локомотив-Авиа.

Градоначалникът е обявил, че общината ще помага на мъжкия тим така, като го прави за доминанта в женското първенство Марица. Според запознати “железничарите” могат да получат финансиране в рамките на 300 000 лева.

Очаква се в Пловдив да бъде построена още една зала за баскетбол и волейбол, в която Локомотив-Авиа и Марица да играят мачовете си за първенство, съобщава sportal.bg.

В края на януари, ръководството на „Марек Юнион-Ивкони“  взе решение да премести отбора от Дупница и да го преименува. Това се случи  след тежък конфликт с кмета Първан Дангов, който буквално прогони мъжете и излезе с предложение лично да им купи билети, за да си тръгнат.

Така славният отбор, който донесе на града четири шампионски,  три вицешампионски и четири бронзови отличия при мъжете взе решение за преместване в Пловдив, където очевидно ще бъде посрещнат с достойнство и добри условия за развитие.

Мениджърът на ВК „Марек Юнион-Ивкони“  Людмил Найденов декларира, че като жест към всички деца от града ще изкарат докрай всички първенства при подрастващите –в юношеското и  девическото направление. Въпреки това голяма част от волейболната академия на отбора е декларирала желание да последва мъжете в Пловдив и да продължи образованието си „в града под тепетата”.

Тази неделя девойките старша възраст на „Марек Юнион-Ивкони“ записаха 9-а победа от досегашните 9 срещи в своята група.  Момичетата на Александър Стоянов отвяха връстничките си от „Етрополе“ 3:0 гейма като домакини, като в отделните части надделяха 25:9, 25:15 и 25:13.

В последния кръг от груповата фаза, дупничанки гостуват в Кюстендил на местния „Велбъжд“. Срещата е протоколна, тъй като момичетата на „Марек Юнион-Ивкони“ си извоюваха предсрочно място в следващия етап на първенството.
С категорична победа се поздравиха и младежите на клуба. Те удариха „Етрополе“ 3:0 (16, 17, 16). Момчетата на Виктор Карагьозов заемат втората позиция в групата и също продължават напред.

Юношите и девойките подариха истински празник на дупничани, като успехите им накараха за пореден път публиката да въздиша тежко, тъй като спортната съдба на всички над 150 деца от 10 до 18 години продължава да бъде под въпрос.

Причината е, че анонсираното от кмета създаване на общински волейболен клуб в Дупница все още е в сферата само на обещанията. Това поставя изцяло под въпрос бъдещото развитие въобще на този спорт в общината.

Припомняме, че за да стартира нов клуб в шампионатите от новия сезон, то той трябва да бъде лицензиран в ММС, а впоследствие да бъде приет и за член на БФВ. Процедурите трябва да са приключили до края на месец юли, тъй като заявките за новия сезон се подават през месец август. Отделно от това клубът трябва да има лицензирани и вписани в регистъра на треньорските кадри към Министерство на спорта треньори със съответния профил.