Огнена вендета! Изпепелиха два гаража с двете коли на адвоката срещу имотната мафия в Радомир, Б. Божкова: Няма да ме спрат!

Адв. Благойка Божкова

Подпалиха два гаража на непримиримия адвокат Благойка Божкова от Радомир. Пламъците са унищожили лека кола и микробус, гаражите са неизползваеми, те са били обилно полети със запалителна течност.

Колите не са застраховани, семейството остава без превоз. Щетите са за десетки хиляди.

„Нямам недоволни клиенти, не съм влизала с конфликт с никого. За мен всичко се дължи на публикациите във вестник „Вяра”, в които осветлявам фрапиращи нередности на местната власт.

Видях пламъците в 3 часа, веднага позвъних на телефон 112. На място дойде пожарна, полиция. Полицаите сами ми казаха: „Божкова, това е опит за сплашване.

Цял град знае за статиите, които публикувате, и битката, която водите с имотната мафия.” Напълно съм съгласна, това е причината за палежа. Палежът е умишлен, няма да ме уплашат.

Ще превъзмогна този удар, няма да ме спрат, ще продължа да се боря докрай. Нито аз, нито съпругът ми сме смутени до такава степен, че да вдигнем ръце и да кажем „добре, може да продължите да крадете, ние се отказваме”. Не, вярвам, че има сила, която е по-голяма от нас и всеки ще си получи заслуженото въздеяние”, каза адвокат Божкова.

В серия публикации по сигнали на Божкова и читатели от Радомир вестник „Вяра” разкри как са продавани апетитни имоти на кооперация ГПК „Наркооп” в Радомир, обществената поръчка на кмета Пламен Алексиев за мобилното спортно съоръжение, т.нар. Балона и др. За установени нередности по асфалтиране на улици пък в момента кметът е подсъдим с обвинение за отклоняване на бюджетни средства.

Във вторник е насрочена сесия на ОбС – Радомир, на която кметската управа и местната завера се канят да продадат още един апетитен имот. Божкова миналата седмица е внесла сигнал за спиране на процедурата по изнасянето му на търг.