Погром! Дрогиран мъж потроши кабинет в Спешния център на Перник, дежурната сестра Мая Алексова: Благодарение на полицията няма пострадали

Потрошеният кабинет

Асен Лозанов е задържан в ареста, по-късно е признал, че е под  въздействието на дрога

Дрогиран и агресивен мъж потроши кабинет в спешното отделение в Перник. Това се случи по време на нощно дежурство.

Сестрите, които са били на смяна, са се спасили по чудо. Те не успели да събудят охраната на болницата, нито да натиснат паник бутона. В този момент не е имало други пациенти. “За първи път в кабинета нахлува толкова агресивен пациент, нещата излязоха извън контрол”, заяви Мая Алексова, потърпевша сестра.

Шефът на пернишката болница д-р Анатоли Митов

Тя каза, че единствената причина да е жива е, че в този момент е била на пейката пред болницата, а не вътре в кабинета. “Точно в 03,00 през нощта видях, че идва доста агресивен пациент. Походката показваше, че нещо не е наред.

Мина покрай нас. Тръгнахме със санитарката след него и го попитах къде отива. Той не отговори. Отвори вратата на хирургичния кабинет и я тресна пред нас. Леко отворихме вратата и видях, че е повдигнал масата и един стол. Тогава разбрах, че нещата не са наред”, заяви Мая Александрова. След това бутнал стелажа с всички лекарства. По-късно 37-годишният мъж е признал, че е бил дрогиран. Той е бил пациент на отделението в нощта преди нападението.

„Това е поредната вандалщина. Благодаря за светкавичната помощ на двете патрулки от млади момчета от РПУ-Перник. Благодарение на тях няма пострадал персонал”, допълни Алексова. По-късно директорът на пернишката болница д-р Митов оповести, че буйстващият пациент се казва Асен Лозанов. Той е бил задържан за 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.