Thursday, May 30, 2024
HomeКриминалниПратиха в затвора грузинец за трафик на сирийци край Кюстендил

Пратиха в затвора грузинец за трафик на сирийци край Кюстендил

 

Районен съд– Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение нагрузинския гражданин Мустафа С. / на 25 г. /, привлечен като обвиняем за това, че с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомагал чужденци – 11 лица, едно от които не е навършило 16- годишна възраст, всички  представящи се за граждани на Република Сирия, да преминат в страната в нарушение на закона, като деянието и извършено чрез използване на МПС / лек автомобил със софийска регистрация /. Обвиняемият е задържан на 25.05.2023 г., около 19, 30 ч. на път  II- 62. Съдът, под председателството на съдия Калин Василев уважи искането на Районна прокуратура за вземане на най- тежката мярка за неотклонение.

При проведените до момента процесуално- следствени действия в хода на досъдебното производство – привличане и разпит на обвиняемия, разпит на свидетели, са събрани доказателства и е формирана определена доказателствена съвкупност, от която не се разколебава изводът за съпричастността на обвиняемия към деянието. Налице са данни, че с поведението си се е отклонил от извършване на проверка спрямо него от служители на полицията. Макар обвиняемия да не е осъждан на територията на Република България, то той няма постоянен адрес в страната, не говори български език, не работи на територията на България. Съдът счита, че има опасност, както от укриване, така и от извършване на престъпление.

Определението, с което по отношение на Мустафа С. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалванепред Окръжен съд– Кюстендил, в 3- дневен срок.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular