Wednesday, May 29, 2024
HomeРегионДупницаПреференциите изстрелват дупничанката Радослава Чеканска в парламента

Преференциите изстрелват дупничанката Радослава Чеканска в парламента

БСП остава без депутат в област Кюстендил?

За първи път в новата демократична история БСП остава без депутат в област Кюстендил. По предварителна информация, след съкрушителната победа на ГЕРБ-СДС в областта, партията печели два депутатски мандата в 10 МИР.

Към Народното събрание са се устремили водачът и ексминистър на вътрешните работи Христо Терзийски и дупничанката Радослава Чеканска. Математичката и бивш народен представител успя да пренареди листата, след като спечели префренциалния вот на гласоподавателите в своя избирателен район. Тя ще отстоява отново интересите на своите съграждани и тези в останалите населени места на областта.

С 1 депутатски мандат ще бъдат от партията на Промяната. За парламента глади панталони водачът Георги Стамов, който беше народен представител в предходния парламент. За дупничани остава огорчението, че Николай Табаков този път остава извън парламента.

Най-вероятно четвъртият мандат е за партия Възраждане, които изпревариха по резултат БСП в областта. Водачът на листата на проруската партия в област Кюстендил Димчо Димчев е напълно чужд за хората от региона. На изборите през април 2021 г. той е бил начело на листата в Силистра. Впоследствие той измести от водаческото място “гнилата ябълка” на съдебната система Румиана Ченалова. В своята визитка Димчев е посочил, че е родом от Добрич, но е живял също в Силистра, както и в село Главан, което е на няколко километра от румънската граница. Завършил е средно специално образование в Икономическия техникум на град Добрич. Той е младши лейтенант от запаса. От октомври 2000 г. Димчо Димчев живее във Великобритания. Последните 8 години работи към агенция за недвижими имоти в северен Лондон. Той е един от координаторите и администраторите на “Мрежата на изборните доброволци за Великобритания”.

Най-голям е трусът в редиците на БСП. По предварителни данни на разпределението на мандатите червените в област Кюстендил остават без депутат. Подобен краен развой за БСП не е имало дори и в най-тежките години на партията във времето след разгромните победи на СДС в областта. След няколко мандата, разузнавачът с агентурно минало Бойко Клечков този път ще остане извън парламента.
Очевидно, безспирните скандали сред редиците на червените, свързани с лидерското място в партията отблъснаха дори и твърдия електорат.

Антиджендърските послания не можаха да хванат дикиш в област Кюстендил, където проблемите са от съвсем различно естество, като се започне от водата и се стигне до бедността в региона. На бившия разузнавач никак не му прилягаше да говори против ЛГБТ общността в компанията на баби и дядовци, които едва се подпираха на своите патерички по време на предизборните събрания. Безпътицата в БСП ги прати в редицата след привържениците на проруската партия Възраждане и най-вероятно ще останат без депутат. Избирателите им питат: Докога, бе Нинова?

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Много добре,че БКП-то нямат депутат.Ченгета,доносници и прочие вън от парламента.

Comments are closed.

Most Popular