Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаАдвокат Михаела Крумова от Кюстендил загуби избирателите си в село Баланово

Адвокат Михаела Крумова от Кюстендил загуби избирателите си в село Баланово

Адвокат Михаела Крумова от Кюстендил загуби избирателите си в село Баланово. Тя не е получила нито една лична преференция в единствената секция на дупнишкото село. На предишните избори вотът в Баланово се превърна в препъникамък при отчитане на крайните резултати за област Кюстендил. Тогава поради грешка на комисията, в протокола бяха отбелязани 24 преференции за кандидатката на ГЕРБ-СДС Михаела Крумова.

Въпреки, че членовете на секционната комисия подадоха своевременно сигнал до РИК и ЦИК, в който поясниха, че е станала грешка при крайното пренасянето на резултатите от черновата върху оригиналния протокол, РИК-Кюстендил остави внесената жалба без разглеждане. Техническата грешка обаче стана причина за промяна в крайния резултат при отчитане на броя с лични преференции за дупничанката Радослава Чеканска. Въпреки очевидния гаф тогава, кюстендилската адвокатка запази мълчание и прие крайния резултат като свой. Очевидно от есента на 2 октомври до настоящия парламентарен вот в неделя, Михаела Крумова е изгубила 24-ма свои поддръжници от село Баланово, които този път категорично дадоха подкрепата си за Радослава Чеканска. Междувременно дупничанката е добавила още 5 гласа в полза на ГЕРБ-СДС в Баланово, които също са дали личната си преференция за нея.

Първа политическа сила в дупнишкото село е ГЕРБ-СДС с 51 гласа, втори са ПП-ДБ. За коалицията на Промяната са гласували 32 души. Трети са БСП с 19 гласа.

RELATED ARTICLES

Most Popular