Saturday, July 27, 2024
HomeРегионГоце ДелчевПризнание! Димитрия Хаджиева от НПГ-Гоце Делчев спечели приза "Учител на годината"

Признание! Димитрия Хаджиева от НПГ-Гоце Делчев спечели приза “Учител на годината”

Димитрия Хаджиева, която е преподавател по английски език в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев” в град Гоце Делчев, стана „Учител на годината“ за 2023 г. Отличието се присъжда от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.
Любопитен факт е, че на миналогодишните награди младата преподавателка бе отличена с 2-ро място в същата категория.

От учебното заведение заявиха, че са горди от отличието. „Градим бъдеще заедно с Димитрия Хаджиева – първа на Годишните награди на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България! Гордеем се!“, написа в социалната мрежа директорът на НПГ „Д.Талев“ Мария Георгиева.

На официална церемония в град Правец бяха наградени общо 25 преподаватели, проекти и учебни институции, отличени в 7 категории и бе връчена специална награда на училището с най-добри резултати на Kangaroo Global Linguistics (KGL).

Югозападът има още поводи за гордост:

В категорията “Директор на годината” за 2023 г. бе избрана ръководителката на 7. СУ “Кузман Шапкарев”, Благоевград – Лилия Стоянова. Второ място в категория “STEM учител на годината” за 2023 спечели старшият учител в същото училище Илияна Янева.

Победителите получиха плакети и грамоти. Официалното събитие бе придружено от празнична програма с водещ Милица Гладнишка и специалното участие на Християна Лоизу. Специални гости на церемонията бяха г-жа Ваня Кастрева – началник Регионално управление на образованието – София-град, Хара Сари и Матю Ялоп от Cambridge University Press и Далибор Греганич – изпълнителен директор на “Profil Klett”, Хърватия.

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена от издателство КЛЕТ България ООД, представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Асоциацията е организатор на най-голямото състезание по английски език Kangaroo

Global linguistics, като до момента през него са преминали над 100 000 ученици. В асоциацията членуват 178 от най-добрите училища у нас, като тя е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular