При спецакция: Разкриха нарколаборатория в пернишкото село Кладница, трима са задържани

Трима души са задържани при специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици в пернишкото село Кладница и в столицата, съобщават от пресцентъра на МВР. Акцията е проведена във вторник, като в хода на действията, осъществени от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ под наблюдението на прокуратурата, е предприето претърсване на имот в пернишкото село Кладница, ползвано под наем от 40-годишен мъж.

Снимки – МВР

В едно от помещенията антимафиотите установили своеобразно изградена оранжерия със засадени 39 растения от рода на конопа, достигнали различен стадий на растеж.
Иззети са близо 300 грама суха зелена листна маса с множество съцветия, реагираща на марихуана при направения полеви наркотест.

По време на акцията в имота са хванати двама столичани – на 18 и 19 години, които по първоначални данни полагали грижи за растенията. Процесуалните действия продължили и на територията на София. При претърсвания на адреси, ползвани от трите лица, служителите на ГДБОП намерили още 100 г марихуана, 3 засадени растения и около 10 г амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата.