Sunday, May 5, 2024
HomeСкоростиЯсна е БГ цената на най-луксозния Lexus

Ясна е БГ цената на най-луксозния Lexus

Само преди две седмици луксозният ван на Lexus дебютира в Европа, като това се случи половин година след официалната премиера на модела в Япония. Ванът вече е наличен за поръчка и в България, като също така знаем и цените на които той ще се продава в родината ни. У нас LM ще се предлага с 4 или 7 места с четири задвижващи колела и 2.5-литров бензинов двигател.

Двигателят е хибриден с мощност от 250 к.с. и въртящ момент 329 нютон метра, което позволява ускорение до 100 км/ч за 8,7 секунди и максимална скорост 190 км/ч. Задвижването на четирите колела е серийно, а трансмисията е автоматична.

Българските клиенти ще могат да поръчат LM с четири или седем места, като разбира се, четириместната версия е по-луксозната от двете и според Lexus “е върхът на лукса”. Задните седалки на този модел са вдъхновени от тези в първа класа на авиокомпаниите и са проектирани така, че да намаляват разклащането на главата, да подобряват стойката и да могат да се накланят до напълно хоризонтално положение, ако пътниците имат нужда от почивка.

Седалките имат функция за накланяне, за да се предотврати плъзгането на пътника напред при спиране на автомобила, предлагат функции за подгрев и обдухване и включват седем функции за масаж. Седемместните версии разполагат с ВИП седалки на втория ред и прибиращи се седалки на третия ред в конфигурация две плюс едно.

Екстрите включват още 3D съраунд система Mark Levinson с 23 високоговорителя и 48-инчов монитор при версиите с четири места, активен контрол на шума, както и шумоизолиращи джанти и гуми. Четириместната версия включва и петслойна тапицерия, докато седемместният модел има малко по-малко усъвършенствана аудиосистема с 21 високоговорителя. Седемместният модел компенсира липсата на 48-инчов дисплей с по-малък 14-инчов падащ екран в тавана.

У нас цените на базовия модел започват от 238 900 лева за версията със седем места и достигат до 288 900 лева за модела с 4 места и върхово оборудване. Доплащане може да има при избор за цвят, като това е 2190 лева./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular