Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДолна баняПроведоха „Панорама на средното образование“ в Самоков

Проведоха „Панорама на средното образование“ в Самоков

Училища от 4 общини презентират дейността си

 

При голям интерес премина третата регионална Панорама на средното образование, проведена в Самоков. В нея взеха участие училища от Самоков, Ихтиман, Долна баня и Костенец. Целта е всяко професионално или профилирано училище, с обявени приеми след четвърти и седми клас, да презентира обучението, което предлага и възможностите, които предоставя на своите възпитаници. Организатори са Община Самоков и Регионално управление на образованието в София-област.

Форума откриха началникът на РУО Росица Иванова и кметът Владимир Георгиев. Подчертана бе важността за информираност на кандидат гимназистите и завършващите начален етап на образование, за да могат да направят най-добрия избор за следващия етап на образованието си. На своите щандове учебните заведения бяха представили специалностите си, наградите, получени от учениците и бяха организирали различни демонстрации.

Статистиката показва, че всяка година около 300 ученици след завършване на основното си образование напускат София области продължават обучението си в големите градове като столицата и Пловдив.

Следващата панорама ще се състои в Ботевград.

RELATED ARTICLES

Most Popular