Продавач крие „Вяра” от дъжда и от читателите, санданчани: Трябва ли да ровим под тезгяха, за да се доберем до вестника?

 

 

28-01-%d1%80%d0%b5%d0%bf-%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-66-copy
При вида ни служителят на павилион за вестници в Сандански се скри от обектива на фотоапарата на „Вяра”

„Явно трябва да ровим под тезгяха на будките в Сандански, за да се доберем до вестник „Вяра”, сигнализираха наши читатели от курортната община. „Вестникът никога не е разположен на видно място, за да се види, че го има, даже в един момент мислихме, че изобщо не стига до Сандански, докато не попитахме и не открихме, че просто е сбутан навътре, без да се вижда”, казаха читатели.

Проверка на място на наш екип установи, че проблемът е реален. Оказа се, че продавач на павилион за вестници в центъра на Сандански упорито отказва да нареди „Вяра” редом до останалите печатни издания, за да е пред очите на читателите.

„Много често минаваме покрай павилиона, но никога не виждаме „Вяра” на първата редица, където са останалите издания от региона и страната. Търсихме „Вяра” заради конкретни статии, които искахме да прочетем, но се оказа, че вестникът не е толкова лесен за откриване, поне в Сандански. Каква е тази цензура и кой я дирижира?”, коментираха възмутено наши читатели от Сандански.

В момента, в който изискахме от продавача на въпросния реп да закупим „Вяра”, той го извади от под купища вестници, подавайки ни го с плаха усмивка. На въпроса защо вестникът не седи редом до другите, той измрънка, че на предните редици нямало място. „Винаги гледам да го сложа, но днес вали и реших да не го излагам отпред, за да не се намокри”, уклончиво отговори той.

Оказа се, че проблемът е и по-сериозен, защото вестникът не се доставя редовно и на пазара в цяло Пиринско. Свързахме се с разпостранителя на „Вяра” Цецо Ангелов, който лаконично коментира, че въпросът не го засяга пряко. „Писал съм няколко пъти по различни поводи, че в Благоевградска област работи в момента само една фирма – ТАБАК МАРКЕТ АД. Това е дружеството, което стопанисва веригата ЛАФКА. Те доставят вестници и списания и на всички останали обекти – павилиони за вестници, бензиностанции, супермаркети, квартални магазинчета, кафенета. Поискал съм справка за реализацията през последната отчетена седмица, предполагам, че до 2-3 дни ще я получа. В тази справка обектите са с кодове, преди време съм изпратил специален имейл с легенда пояснение. Виждам кой е обектът в Сандански, в който вестникът се крие. Ще говоря лично със служителя. Но това е най-добрият продавач в района”, заяви Цецо Ангелов.

Интересното в случая е, че и самият служител, който укрива вестника, е повече от категоричен, че Цецо Ангелов пък е най-добрият разпростарнител. И тук логично възниква въпросът игра между двамата ли е това и чий е интересът вестникът да се крие от читателската аудитория.