Sunday, June 16, 2024
HomeРегионДупницаПроливният дъжд наводни улиците „Клокотница“ и „Русалка“ в Дупница

Проливният дъжд наводни улиците „Клокотница“ и „Русалка“ в Дупница

След всеки валеж чистим дворовете от кал и вода, алармират потърпевши от квартала

Проливният дъжд във вторник срещу сряда нанесе щети в Дупница. Жители на града се оплакват заради наводнени мазета, има места с изровена настилка.

„Улиците „Клокотница“ и „Русалка“ в Горна махала при всеки дъжд (малко по-силен, не казвам проливен, а по-силен!) се наводняват). Този участък от квартала е най-ниската точка и водата от високите части винаги се събира тук. Стича се буквално като река. При валеж трябва да има „дежурен“ съсед, койтодори и да е през нощта, да излезе и да вдигне капаците на шахтите, за ад поемат водата. А те или са запушени и затлачени от кал, или са мънички за количеството вода, която се излива. Така е от години. Идвали са пожарникари да отводняват мазета. Има 4 шахти, но функционира само една и никога не сме виждали някой да почисти шахта. След всеки дъжд  чистим дворовете от донесената кал и вода“, оплака се жителка на квартала. Тя уточни, че сега освен колите, които са били обградени от вода, е имало и наводнен двор. Той обаче е необитаем – собственикът починал.

Живеещи в района подчертават, че по време на предизборни кампаниикандидат – кметовете  обещават решение на проблемите, но обещанията не се изпълняват. Сигнали са подадени в една от групите във фейсбук, където са качени и снимки.

С друг пост в същата група се съобщава за компрометирана  настилка в пешеходната зона в центъра на града.Изровени са павета по пътеката за Градската градина. „Голям порой: Водата е изровила дупка на стълбите за Градската, като в долната им част са покрити почти изцяло със земя, пясък и камъни, довлечени от стихията“, пише администраторът на групата. Снимки: Facebook/“Забелязано в Дупница“

RELATED ARTICLES

Most Popular