Tuesday, May 28, 2024
HomeРегионРазлогРазлог отбеляза 64 години от първата волейболна среща

Разлог отбеляза 64 години от първата волейболна среща

По инициатива на Волейболния клуб за ветерани – Пирин Разлог, със съдействието на Община Разлог, на 20 април бяха отбелязани 64 години от първия мач, между волейболните отбори на Пирин (Разлог) и Партизан(Струмица).

В началото на волейболния празник, кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев и зам.-кметът инж. Гергана Костова отправиха своите приветствия към десетки волейболни ветерани от Разлог и Струмица, заедно с инициаторите на събитието Асен Хаджиев (председател на ВК за ветерани – Пирин) и АцоМилковски (ветеран на наПартизан.

Всички присъстващи бяха приятно изненадани и с фотоизложба на приятелството между волейболистите, а малко след това и с емблематично събитие – откриване на паметна плоча.

В спортна зала “Септември”, в знак на признателност и благодарност за развитието на волейбола и за дългогодишното спортсменство на терена и в живота, инж. Герчев удостои с плакети, едни от най-възрастните представители на двата тима. В знак на признателност за дългогодишно сътрудническо и приятелство, кметът на община Разлог, заедно с ветераните Асен Хаджиев и д-р Радко Тумбев получиха персонални тениски от волейболния тим на Струмица.

В присъствието на участниците в паметния мач на 20 април 1960 година – Димитър Хаджиев и Владимир Белчев, по традиция празникът продължи с приятелски мач, който завърши с краен резултат от 3:0 гейма за отбора на “Пирин”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular