Разложката гимназия навърши 105 години

Средно училище „Братя Петър и Иван Каназиреви“ в Разлог отбеляза 105 години от своето създаване.

Юбилеят по повод откриването на най-старото и почитано средно училище в Пиринския край бе уважен от кмета на община Разлог инж. Венцислав Гърменов, д-р Мария Копанарова, председател на Общински съвет-Разлог и зам.-кметовете г-н Иван Гюров и г-жа Гергана Колчева-Фарфарова.

По време на празничното мероприятие в двора на училището, бе представена ретроспекция на делото на основателите на разложката гимназия и развитието на училището през годините, чрез музикални и театрални изпълнения, на бивши и настоящи учители и ученици. Празничният ден бе съпроводен и от поздравителна реч на инж. Венцислав Гърменов, който пожела още много успехи на всички учители и преподаватели, и от името на Община Разлог подари икона на Св. Георги, която да закриля цялото училище.

Към днешна дата в СУ „Братя Каназиреви“ се обучават 600 ученици от I до XII клас в 26 паралелки. Колективът в училището се състои от 52 педагогически специалисти и 14 души непедагогически персонал. Учебното заведение разполага с добре оборудвани кабинети, със съвременни технологии, два физкултурни салона, плувен басейн и тенис зала.