Самоковци чистят града и садят дървета

На 16 април ще се проведе общоградска кампания „За по-чист Самоков”. Гражданската кампания е в рамките на Програмата за пролетно почистване, подготвена от Община Самоков.
Кампанията се провежда традиционно в деня преди Цветница и в нея се включват гражданите, които искат да покажат отношение към опазване на чистотата в градската среда и парковете. Заради извънредната епидемична обстановка, традиционната кампания бе прекъсната за две години и от тази се възстановява отново.
За участниците в кампанията Община Самоков е осигурила чували и ръкавици. Те ще бъдат раздадени на специални обособени пунктове на три места в града. За кв. „Възраждане” пунктът ще бъде пред блок 5, за желаещите в кв. „Самоково” ще се раздават чували и ръкавици на „Широкото”, а за горната част на града, пунктът ще бъде обособен на паркинга пред гробищен парк „Стадиона”.

Пунктовете ще започнат да работят от 9.30 до 11.30 часа. Освен чували и ръкавици, ще се раздават и фиданки шестил и дъб, осигурени от Държавно горско стопанство – Самоков. Всички, които иска да засадят дръвче в квартала си, могат да си вземат на място.
Като част от пролетната кампания, Община Самоков ще продължи да насърчава с ваучер от 200 лв. за градински инструменти и пособия, етажната собственост, която поддържа в добър външен вид околоблоковото си пространство.