Saturday, July 27, 2024
HomeСпортСамо един гол стигна на Банско да покори Балкан (Ботевград)

Само един гол стигна на Банско да покори Балкан (Ботевград)

На стадион „Свети Петър“ в мач от 1-ви кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха отборите на Банско Тийм и Балкан (Ботевград).

Срещата започна с натиск на домакините. Първия гол в срещата съвсем закономерно отбелязаха банскалии, когато след центриране отдясно в наказателното поле на гостите Георги Фикийн укроти топката с гърди от въздуха, остави я да тупне и със страхотен шут от 7-8 метра я прати в близкия ъгъл на противниковия страж за 1:0. Опитите на футболистите от гостуващия тим да превземат вратата на домакините чрез Павел Петков не се осъществиха. Явно старши треньорът на „козлите“ Боби Галчев бе разучил добре играта на отбора на Балкан и Павел Петков бе следен отблизо. В интерес на истината, той често опитваше чрез симулации да заблуди главния съдия Венцислав Митрев за спечелване на фаулове.

Втората част на срещата отново премина при превес на тима от Банско. Два фрапиращи пропуска направи Георги Фикийн, като в единия бе изведен отлично от Денис Ангелов и озовавайки се очи в очи с вратаря на гостите не успя да го преодолее, а в другия след центриране отдясно остана непокрит на няколко метра от стража на балканци, но отново с неточен удар не успя да го простреля. В последните минути на мача Георги Стефчов от Балкан не бе точен и така резултатът остана 1:0 в полза на домакините.

За отбелязване е, че в този мач наставникът на „Банско Тийм“ Боби Галчев не можеше да разчита на опитния Влади Златинов заради контузия. По същата причина на терена не беше и Теодор Чолев. Наказан беше и Асен Либяховски. Невъзстановени в мача влязоха Боби Ейков и Илия Мунин.

Снимки: Официална страница на Банско Тийм

От треньорския щаб на Банско Тийм определиха победата като напълно заслужена и авторитетна, защото е постигната срещу респектиращ и силен тим като Балкан (Ботевград).

В този мач отборът на Балкан не бе ръководен от наставника си Иван Редовски, който бе наказан и изгледа мача от трибуните.

След тази победа отборът на Банско Тийм е на 7-ата позиция с 31 точки, а Балкан(Ботевград) са 4-ти с 36 точки.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular