Saturday, May 18, 2024
HomeСпортМиньор победи Септември ІІ и остана на върха на таблицата

Миньор победи Септември ІІ и остана на върха на таблицата

В мач от 21 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига на градския стадион в Перник се срещнаха отборите на местния Миньор и Септември ІІ (София).

В тази среща друга алтернатива пред възпитаниците на Христо Господинов освен победа нямаше, защото вторият в класирането – дублиращият отбор на ЦСКА (София) е само с 6 точки разлика от лидерите-перничани.

Срещата започна с натиск на футболистите на домакините.Създадени бяха няколко голови положения от страна на футболистите на Миньор, но бяха пропуснати. Божидар Чуканов бе изведен от Михаел Орачев, но отблизо не бе точен и изпрати топката в аут. Александър Александров след самостоятелен рейд по десния фланг от движение от 10-тина метра обстреля директно противниковата врата, но не успя да преодолее стража им. От страна на футболистите на гостите нямаше нито едно опасно положение пред вратата на Миньор (Перник).

Втората част на срещата започна с натиск на домакините. В 55-та минута главният съдия Геро Писков отсъди дузпа, след като след директен обстрел на Александър Александров защитник на гостите отклони кълбото с ръка вътре в наказателното поле. Наказателният удар бе изпълнен успешно от Александров и резултатът бе открит за 1:0. До края на срещата нови пропуски за отбора на Миньор направиха Калоян Симеонов на два пъти, по веднъж Божидар Чуканов, Александър Александров и Антон Славчев.

„Напълно заслужена победа за нашия отбор, след като надиграхме по всички линии отбора на Септември ІІ (София). 55 минути играхме с човек повече, след като главният съдия отстрани от игра Валентин Доцев от гостите за умишлено груба игра срещу Александър Александров. С тази победа оставаме на върха на таблицата в ЮЗ Трета лига. В следващия кръг гостуваме на Вихрен (Сандански)“, сподели Христо Господинов-старши треньор на Миньор Перник.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular