Само на 35 г. почина синът на шефа на ‘Роснефт’

Синът на ръководителя на “Роснефт” Игор Сечин – Иван, е починал на 5 февруари на 35-годишна възраст, става ясно от запис в регистъра на делата за наследство (РНД), съобщи “Moscow times” в Телеграм. Бившият мениджър на ЮКОС Леонид Невзлин е първият, който потвърждава тъжната вест.

Бившият съветски преводач и силовик Игор Сечин се смята за дясна ръка на президента Владимир Путин.

Вписването в регистъра е на името на Иван Игоревич Сечин, роден през 1989 г. и живял в Москва на адрес “Шведски тупик” 3. Сградата е известна от разследване на Bloomberg като “къща за сътрудници на президента Путин”.

Според канала на ВЧК-ОГПУ в Телеграм синът на Сечин официално “е получил кръвен съсирек”. Около 4 ч. сутринта на 5 февруари 35-годишният Иван се оплакал, че се задушава, след което загубил съзнание. Умира във вилното селище “Европа” в Красногорск край Москва.

Според източници на ВЧК-ОГПУ ръководителят на “Роснефт” е забранил на Следствения комитет и ФСБ да разследват смъртта на сина му.

Синът на Сечин е работил в Газпромбанк, преди да се присъедини към “Роснефт” през 2014 г. На 25-годишна възраст Иван Сечин е награден с орден “За заслуги към Отечеството” II степен “за големия му принос в развитието на горивно-енергийния комплекс и дългогодишния му съвестен труд”./ offnews.bg