Само 3 врати не стигнаха на Радо Янков за второ злато в Банско, купите на първите трима връчи Димитър Бербатов

 

24-15-03-rado-yankovМного малко не достигна на Радослав Янков, за да спечели за втори път злато от Световната купа в Банско вчера. В големия финал на дисциплината паралелен гигантски слалом Радо водеше, но три врати преди финала падна и загуби битката със Силван Дюфюр от Франция. Въпреки че изпусна първото място Янков затвърди доброто си представяне на Световната купа в Банско и след златото от петък и вчерашното сребро спечели общо 1800 точки, което му осигури малка преднина на върха във временното класиране.

В неделя българинът успя да преодолее съпротивата на две легенди в сноуборда. На 1/8-финалите чепеларецът преодоля съпротивата на Андреас Промегер от Австрия. С изключително добро каране българина не остави шанс на опонента си. Най-доброто спускане обаче Янков направи на полуфинала, когато елиминира основния си конкурент за кристалния глобус и втори във временното класиране – Бенямин Карл.

Преди това – на 1/4-финала, Радо елиминира Каспар Флюч. По време на надпреварата швейцарецът падна много лошо и дори състезанието беше прекъснато за няколко минути.

Янков даде и най-добро време в квалификационните спускания. Общото време на българската звезда, който спечели Световната купа миналата година, беше много силно. В двата манша той записа общо 1:19 минути.

В Банско вчера се бяха събрали много известни личности. Купите на първите трима при мъжете връчи Димитър Бербатов, който също беше под Тодорка, за да подкрепя Радо Янков.

 

Снимка:

Великият Алберто Томба (в средата) поздрави Радо Янков, вляво – неговия треньор