Синовете на шефката на кооперацията в Сапарева баня Елка Тодорова джиткат луксозни джипки, водят се на минимални заплати при мама

 

200-01-07 ELKA TODOROVA
Елка Тодорова

„Синовете на председателката на местната кооперация в Сапарева баня Елка Тодорова юркат луксозни джипки по 100 бона, а се водят на минимални заплати при майка си. Как става това?”, питат жители на курортното градче и още: ”Истина ли е, че 30% от член-кооператорите са починали, а роднините им не са получавали и стотинка от години?

Пред кого се отчита Тодорова, къде са 400 000 лв., които взе от продажбата на ресторанта до банята, от продажбата на магазина до банята? Изгодна ли беше за кооперацията сделката по продажбата на магазина в центъра на града? За 103 кв. местна бизнес дама политик брои само 60 000 лв. Къде в центъра на Сапарева баня се продава имот за 60 лв. квадратния метър?

Смятаме, че кооперацията е ощетена, а шепата член-кооператори са доволни на трохи като един кашон ориз, олио и сол.

Къде отиват и за какво парите от наеми на втория ресторант на кооперацията? Няма ли конфликт на интереси в това синовете на Тодорова да стопанисват пицарията на кооперацията, а единият даже стана общински съветник, където смени майка си, която изкара в ОбС цял мандат? Истина ли е, че като църковен настоятел Елка Тодорова е развихрила стратегия по превръщането на параклиса „Св. Богородица” в туристически център, от който да се изкарват пари?”, питат читатели на вестник „Вяра” от курортния град.

Елка Тодорова беше потърсена за коментар, но не беше открита. Тя запазва правото си на отговор.