Sunday, May 26, 2024
HomeРегион(СНИМКИ) Съдът в Самоков даде условна присъда на княгиня Калина, но да...

(СНИМКИ) Съдът в Самоков даде условна присъда на княгиня Калина, но да плати над 18 000 лв.

Районният съд в Самоков постанови 8-месечна условна присъда за Калина Сакскобургготска и глоба в размер на 200 лева за шофиране в нетрезво състояние.

Съдът също така ѝ забрани да управлява моторно превозно средство за 8 месеца.

В края на август миналата година княгинята удари колата си при паркиране пред хотел в курорта “Боровец”. При направения тест с дрегер бяха отчетени 1,5 промила алкохол, а след това Сакскобургготска отказа да даде кръвна проба в болница. След последните промени в Наказателния кодекс, свързани с шофирането след употреба на алкохол, полицията отне автомобила, който управляваше княгинята, а превозното средство се оказа на юридическо лице.

Затова и във вторник самоковските районни магистрати постановиха, че 52-годишната дъщеря на бившия премиер трябва да заплати и сумата от 17 953, 34 лева, която се равнява на автомобила, който е шофирала.

Подсъдимата присъстваше на съдебното заседание, но напусна залата, заедно със съпруга си Китин Муньос, като магистратите отбелязаха, че това е станало поради здравословни причини.

Решението на съда подлежи на обжалване и протест пред горната инстанция.

Адвокатът на Сакскобурготска Ина Лулчева заяви, че още не знаят дали ще обжалват присъдата, като подчерта, че княгиня Калина е съдействала на съда.

Снимки: БТА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular