Saturday, July 27, 2024
HomeРегионРазлогСпортно-музикален празник за откриването на колоездачното състезание "По пътя на римляните" в...

Спортно-музикален празник за откриването на колоездачното състезание “По пътя на римляните” в Разлог

В Разлог се проведе първият етап от международното колоездачно състезание „По пътя на римляните“, организирано от община Разлог, местен хотел в село Баня и фирма „Долчини“. Стартът бе даден от кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев, който за поредна година засвидетелства готовността си да подкрепя спорта в България.
Разлог посрещна национални и регионални професионални отбори от над 15 националности – Италия, Франция, Испания, Гърция, Полша, Словакия, Чехия, Австрия, Германия, Унгария, Дания и др.


По време на състезанието в центъра на Разлог се състоя своеобразен спортно-музикален празник. Демонстрации на спортните си умения направиха ВК „Пирин“ (Разлог) – момичета до 13 години с треньор Иван Дурев, ФК „Пирин“ (Разлог) – възрастова група 2012 година с треньор Димитър Падарев, Клуб по таекуондо „Чо Елит“ с треньор Асения Пулина и Клуб по ски – Разлог с треньори Йордан Кърпачев.
Проведе се и колоездачно състезание на децата от Клуб по колоездене към община Разлог с ръководител Жанета Барова.

Победителите в различните възрастови групи бяха: 7-10 години 1-во място – Атанас Мекушин и Лазар Копанаров, 2-ро място – Веселин Миланов и Тимолеон Велкопулс, 3-то Никола Несторов, който беше и най-малкият участник в състезанието; 11-14 години 1-во Алиджан Мустакли и Димитър Германски, 2-ро Виктор Маринов и Ибрахим Серьов. Грамоти и медали за участието си получиха също Петър Каназирев и Симеон Дамянов. В състезанието взеха участие и най-смелите момичета, като на първо място се класира Никол Дръдалова.
Победител в първия етап на състезанието стана германецът Иманюел Щарк от отбора на „Метал Техник“, който бе награден от инж. Венцислав Гърменов – зам.-кмет по соц. дейности на община Разлог.
Специално за жителите на град Разлог и околността на централния площад се проведе кампания под наслов:
„Заедно променяме диабета: изследвай се, ако мислиш, че си в риск“. Всички желаещи имаха възможността анонимно и безплатно да изследват нивата на кръвната си захар и риска от захарен диабет, както и да получат съвети за здравословен начин на живот.

RELATED ARTICLES

Most Popular