Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаМомичетата от Работнически клуб „Спорт и здраве Марек“ се класираха за Световното...

Момичетата от Работнически клуб „Спорт и здраве Марек“ се класираха за Световното първенство в Италия

  • Футболистките от Дупница спечелиха шампионска купа

  • Треньорът Васил Павлов: Три пъти участваме на този фестивал и три пъти го печелим, показахме много добра игра

Момичетата от Работнически клуб „Спорт и здраве Марек“ спечелиха за трети пореден път Международния работнически спортен фестивал, който се проведе в курортния комплекс Св. св. Константин и Елена. Това е 17-о издание на фестивала, който се състои под егидата на Българска работническа федерация „Спорт и здраве“, Аматьорска лига и Министерството на младежта и спорта. През тази година в него край морето бяха представени 19 вида спорт.

Треньорът Васил Павлов и известната българска футболистка Лиляна Костова със златните медали и шампионската купа

Под ръководството на известния дупнишки треньор Васил Павлов момичетата „Спорт и здраве Марек“ защитиха реномето си на един от най-силните отбори в турнира и съвсем закономерно се поздравиха с шампионската купа. В своите двубои те не оставиха много шансове на съперничките си и се окичиха със златни медали за трета поредна година.
На полуфинала дупнишкият клуб победи отбора от град Антоново с разгромното 8:0, а в спорта за трофея се наложи над състава на АЕЦ „Козлодуй“ с класическото 3:0.
С успеха си дупничанки си спечелиха участие на Световното футболно работническо първенство за жени, което ще се проведе в италианския регион Емилия-Романя от 12 до 17 октомври.
В състава на дупнишкия клуб личаха имената и на няколко известни родни футболистки. Безспорно най-разпознаваемото име е това на петричанката Лиляна Костова. През последните години тя редовно попада на призовите места в класацията за Футболистка на България, като наскоро стана шампионка на Полша и носителка на Купата на страната с отбора си „Чарни Сосновиец“. Костова е играла още и в италианския „Фиорентина“. Гергана Бонева от село Овчарци, която е и футболна съдийка, също бе в състава на „Спорт и здраве Марек“.

Награждаването на дупнишкия клуб

„От 1990 година членувам в Българска работническа федерация „Спорт и здраве“. Лично аз реших да направя този клуб през 2016 година. Миналата година нямаше подобен фестивал заради пандемията от коронавирус. Иначе това е третото ни поредно участие там и за трети пореден път ставаме шампиони. Радвам се, че успяхме да покажем много добра и убедителна игра. Ще направим всичко по силите си, за да представим България достойно и на Световното футболно работническо първенство за жени в Италия“, каза пред „Вяра“ треньорът Васил Павлов.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular